Life is a mere perspective

Archive for July, 2011

Thank U MARA :)

hoho aritu kan aku emo kne bayo RM7000 kat MARA. Aku musykil cemane bleh sampai 7000 sedangkan dulu janji kalau certain CGPA takyah bayo. Tp aku emo kurang asasnye sbb aku tau kne bayar RM7000 tu dari abg aku sbb die bacekan surat MARA tu. yg sbnanye begini:

Peringkat Pengajian     Jumlah Perbelanjaan(RM)    Kadar Bayaran balik (%)

PRA-U                                                11,195                                   0
Bachelor                                           6##,###                                   0
Bachelor tamat awal                        6999.37                                 100!

Tu la, dah grad tu tak reti2 nak balik msia. Lepak lagi kat US. kan dah kene. hahaha
Anyway trimas skali lagi MARA kerana memberi peluang utk kami2 sambong study 🙂

Advertisements

Cuaika?

2, 3 hari ni mmg malang pade aku.

memule iloi pijak spek mate sampai patah. rabon skjap. struggle gile nk pakai contact lens.

pastu nk kne buat spek baru lak mlayang $$$. dah happy dah harini siap spek baru, tup2 start enjin kete kelisaku sayang, x leh lak.

sume pasal alarm kete bebunyi dari aku balik keje, sampai aku nk kuar tadi. batteri kong maa. tak pasal2 kne naik LRT. Jauh beb!

dah la tu abah kate maybe sbb battery mmg dah mati in the first place, sbb tu alarm bbunyi. sigh~ so abah kate gi bli batt baru.

nasib baik aku cipis aku bli jumper je. sbb bile balik dari the mines, sesaje try start enjin bleh plak. kuassam pnye ikan ketot.

membazir mase aku je. haihh. pastu ptg td gak dpt berita kne bayar balik MARA RM7K!!!! demmittt ahhh!!!! byknyeee…!

pastu calling2 la cinta utk mengadu. last2 come to a conclusion saye seorang yang cuai. hmm btol gak ek. kalau tak main2 ngan iloi, mesti

tak patah spekglassesku. kalo pgg kunci kete elok2 mesti tak bebunyi alarm sampai abes beteri. kalo blaja rajin2, mesti kurang sket bayaran MARA (haha hampeh lah).

Tgk muke pon dah tau tahap kecuaian beliau. Hahaha

Agak2nye cane nk mngatasi kecuaian? Attitude eh? Dangflabbit ah! kne ar gi jumpe counsellor cenggini. Sape bleh kaunseling saye?

Amkat tangan! Yayyy takyah gi kaunseling. hohoho.

Baik, dari skang, saya mahu menjaga ibadah, makan, tidur, blanje, momo, study, masa, gaya, kereta, dan tidur dgn lebih baik!

Sekian!

Tag Cloud