Life is a mere perspective

axpic Photography

Salams mememberku skalian.

Kalu dikire2, sebulan lagi je nak masok genap stahun ktorg batch 2010 grad dari RIT.

Heh, kejap kan? Pejam celik pejam celik, aik! Dak2 junior nk balik dah.

Anyway, congrats kat korg sume yg akan grad. Mari memulekan hidup baru 🙂

Byk tips2 yg ktorg nak share utk korg sume. Tp tak syok ar tulis kat blog, tak feelin’ ar. Kalu bran, jom ah reunion lpas korg balik. Bleh aku curahmurahkan pengalaman2 mencari keje dan membunuh masa lapang ni.

Entry kali ni agak special snanye. Ce cite ce cite. Gini citenye, just b4 aku grad aritu igt x aku bli nikon D90 n beria2 amek gambo.
So sbaik je sampai sini, tros aku cari member nk menapak ke atas level yg lebih tinggi. So aku n best friend aku time kat smsta dulu mule la berjinak2 ngan photography. Tak dilupekan, support bertubi2 dari Aisyah yg dicintai. Jinak punye jinak, maka terhasillah AXPIC PHOTOGRAPHY.

Ramai org tanye knape axpic? cam x commercial je. A few reasons. satu, sbb aku nk kekalkan ‘ax’ prefix dalam sume future production insyaAllah. ‘Pic’ tu datang dari picex (muhamad hafiz che othman), member aku tu. Satu lagi adelah sbb aku xnk limitkan photography ni kat msia je, tu x gune pkataan malay. Wah wah, ambitious.

Snanye dah lama dah register pniagaan ni under suruhanjaya syarikat malaysia (SSM). Tp disebabkan keje + x byk portfolio + x reti sgt coding website, maka tergendala dan tergendalalah official release mende ni. Td baru je bace ten entreptreneurship rules for building massive company, and one of the rules is: “launch early enough.” … “If you are not embarrassed by your 1st release, you’ve released too late.” and another, get feedback. Indeed mmg ktorg dah release axpic photography personally kat member2 ktorg, and from their feedback, ktorg improve. Now it’s time for our online release.

Maka dengan ini, terbitlah AXPIC PHOTOGRAPHY (www.axpicphotography.com) bagi mencatit lukisan2 memori kamu2 sume ke dalam viewfinder camera ktorg.

Kan skang ni musim mengawan. SApe2 rase nk kawen tu panggil la ktorg. Member2 pnye price, aku turunkan price jadi 150%. Amacam? Hahaha. Takpon dak2 junior yg nk grad may ni, flykan lah daku kembali ke sana utk amek gambo. Haha padahal jiji eriq wak lan sume hamek gambar gempak2 dari aku. salute ar! nnt korg balik kite outing sesame ek.

Oh ye, Ecah mahu pulang 9 May ini!!! Eyaaayy!!!

*p/s – gallery pnye gambar lama2, x sempat nk update.

Have a good one 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: