Life is a mere perspective

Archive for September, 2010

Aku pergi~

Finally, dah lame aku nk buat cover mnate ni. Berjaye juge akhirnye.
Fuh nasib baik sempat. Habis je recording (aicewah) tros demam.
Tribute to Ecah & Momo. Your favorite lullaby πŸ™‚
Alamak aku rase momo dah bjangkit demam aku ah.
Dalam hati momo berpujangga “Damn you H00M4N Flu”

Oh ye a lot more photos updated. Check out ax_basis photography πŸ™‚
Btw most of the photos are unedited. Straight from the D90 πŸ˜‰

Advertisements

Balik kampung’s story

After 4 years, berjaye juge beta balik beraya kat kampung gua dkat Kerteh, Kuala Trengganoo, dan Klantan.
Why I have 3 kampungs, that’s a whole different story. Aku pon tak paham tp pucuk pangkalnye adelah sbb datukku kawen lebih dari 1.

Anyway, raye tahun ni mmg sgt terbaik. Biasenye ktorg tak balik pon klantan since dah takde sape sgt, tp taun ni tukar style.

Well, a few things I got from balikΒ  kampung taun ni:

  1. A first time all-relative-showed-up family gathering. Ni blah mak aku pnye mak je. Over 100 relative in a house . Havoc beb.
  2. I just realize I got too many cousins. Sumpah aku tak knal kalu selisih bahu except mereka yg sebaya atau sama generasi. haha
  3. A lot of photographies! It was fun! Will be uploading the pics soon. πŸ˜€
  4. A thorough and long conversation with Abg Ijat about marriage and future planningΒ  all the way from trengganoo to klenten. Disinambungkan pula dgn perbincangan yg same but this time dgn Kakwa. Hohoho nice I loike!
  5. An awesomely awesome beachside BBQ at pantai Pandak Chendering, organized by us the spupus. Superb. First time braye kat pantai.
  6. Had a family photo taken with everybody in it: The parents, the 5 siblings, the spouses, and the grandchildrens πŸ™‚
  7. Ate a lot of rare foods that never exist in KL let alone in the states.OK it’s not that rare but hey sape yg tak rindu makanan favorite sniri lpas 4 taun beb
  • Keputat sotong
  • Jeruk mangga pedas resepi turon temuron pnye
  • Tapai
  • Otak2 & Satar kmaman

Sekian harap maklum.

Setelah sekian lame…

Hohooo good times good times.
Harini abah blanje buffet for iftar πŸ˜€
Yang paling best, sume ahli keluarga ade. Takde sorg pon takde.
Ma, Abah, Family Abg Ijat, Family Abg Pojan, Kakwa n Adik Anis sume balik.

Perghh mmg meriah. Dah lame aku tunggu saat cenggini.
Sbb even raya pon x pnah lg jumpe sume since abg pojan n abg ijat dah bkuarga so diorg ade responsibility nk balik kampung blah isteri2 mereka. Abg pojan pon baru balik UK n Aku pon baru balik US.
Aku rase ade ar dkat 5, 6 taun kot tak complete gathering ktorg even time raya.
Alhamdulillah πŸ™‚

Sempena ini, aku mengewish korg sume skali lagi.. Selamat Hari Raya!!!! Jom main mercon!

Oooh ooh! I just figured out cemane nk buat thumbnails for the photos.

Check out the all new ax_basis photography πŸ™‚

Rayeeaahhaa!

– Ramadhan dah nak abes. Pose, tetap pose.

– Baju raye tak bli. Melayu, tetap melayu.

– Aku balik ganu hari kames. Kampungku, kampungmu jua.

– Dia tiade disisi. Study, tetap study.

– Raye dah dkat. Aku, tetap aku.

– Missing you 😦

– Konklusinya.. Slamat Hari Raye sume ;)) Hoho awal sket wish takpe. Tak basi pon wish aku ni.
Especially kepada dak2 RIT n Pennstate, jua korg2 yg dah grad.. Eid Mubarak!

– Aku baru bli lens 50mm F1.8.. Perghh meleleh beb aku tunggu nk bli mende ni. Inilah hasil jualan corelle2 ku. Thanks kak ana πŸ™‚

*p/s – Photos updated in ax_basis photography
– Check out my wassapla?

Tag Cloud