Life is a mere perspective

Sape kate budu x sedap

Alhamdulillah, lagi 1 hari je lagi nak sambut Ramadhan. Hopefully we are all set to go for it insyaAllah. Fadhilat Ramadhan ni cam pokemon, gotta catch ’em all. Cume kite up for it or not, tak gitu?

Snanye aku baru je balik dari Skudai saje mlawat abg pojam n kakak siti bersame anak2 buah comelku haris n aisyahcumil.
Mcm2 ler aku buat kat sane. Spt biase tiap2 kali gi mesti main ping pong pnye. Walopon kalah, bleh ar challange abg pojan. Takde ar org dulu2 kate ape tu.. aa sayo.. Haris plak mmg suke aku dtg umah die sbb ade org teman die main mainan die yg betimbon hasil carboot sale kat UK dulu. Aisyahcumil plak sgt gebu tembam geram gile aku dgn kecomelan beliau. Kak ct pon smentare tgh bkemas2 umah tu berpotpet2 la sbentar memberi nasihat kpd adik iparnye yg unemployed ini.

Byk sbnanye yg abg pojan n kak ct dah tempuhi. Btol gak ape die kate, usia2 cam kite ni mmg clueless tatau nak buat ape. Die soh ar aku pk jangka panjang, 10 tahun lagi, masokkan skali isu family, tanggungjawab and deen… cari something yg buat kita happy, not necessarily money… complete ar kirenye. Bkn nk ckp ape ar kan, mmg aku dah byk kali kot pk asek dok pk pk. Sape pnah bace blog aku mmg tau ar bleh kate at least 10 post aku mesti bkaitan ngan aku pk mase dpn. tp hasilnye tade pon. haha sorry ar der, aku mmg bosan skang tatau nk buat ape. pk masa dpn je ah.

Tp yg menggamit segenap kalbu tu ending kak ct.. Die berkate (aku paraphrase):

Ko kene pk untuk diri ko mi, jgn bagi org lain decide ape ko nak buat. Eventually, kalau ade ape2 masalah atau salah buat pilihan, diorg hanye akan dtg kat ko and buat gini je mi *sambil pat2 blakang bahu* pastu kate “sabar2 @ nak buat mcm mane @ kalaula ko buat so on n so on”.. tu je?

Hanye berkongsi peringatan.. Bismillahitawakkaltualallah

Thanks Kak Ct n Abg Pojan.
and Happy Fasting der2 skalian.

Advertisements

Comments on: "Sape kate budu x sedap" (5)

  1. someone who cares said:

    It’s what your heart wants 🙂

  2. hahaha..xkisah ko dh de kje ke blom..blk kang blanje aq makan..hahaha

    • hoho faiz. bleh2. offer ni valid 30 hari je starting esok. aku blanje lunch atau breakfast saje. dinner takleh. n kene mkn kat situ takleh bungkos. sekian.

  3. beres2..aq balik 5 sept (which is still dlm lingkungan 30 hr)…memandangkan aq musafir, aq pun diberi kebenaran xyh pose…so, that day okay…hak3x

  4. restoran mane bukak bai. aku tak suke ar mkn fast food yg bukak, tak sehat utk ko. hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: