Life is a mere perspective

Hahaa. Lame gak aku tak update blog.

Luse balik Malaysia terchenta!! Yayyy..
Tak sabo aku nk balik. Dok umah ni tak makan, tgk tv, tdo, bkk facebook. Tu je keje aku.
So bile dah nak balik ni mule ar pk ape nk buat pasni. Haha maka tercatatlah gambar rajah di bawah:

Version besar pnye bleh tgk kat sini: Future decision

Heheh. Mende ni aku buat mostly dari perspective aku. Chart ni lebih afdhal utk dak2 biotech ar tapi tak salah jika diamalkan oleh mereka2 yg kurang berkenaan. Mende alah ni surface je. Byk snanye kene pk lg details. Nak prioritize, nak pk pros and cons, nak buat backup plans, and yang penting, nak execute actions. Isi borang la, panjat bangunan itu ini la, calling sana sini, mintak restu ayah bonda, duit pon satu hal, timeframe lagi… Macam2 beb.

Ape yang aku bleh nasihatkan, and bekas2 senior kite dulu ckp, don’t expect too high.. Kalau nak pon, pakai topi keledar siap2. Jatuh dari tinggi2 pon patah kaki je, tak pecah kpala. Aku nk ckp aku plan sume ni jadi, most likely tak pon. Aku pasni nk ikot arus je ah.  Allah knows best.. Tak gitu?

So kepada junior yang masih tak terpk lagi mende ni, keep this in mind, you may need it someday. Utk memember yg sedang or dah menerajui most of the paths, good luck in whatever you are doing 🙂 Keep moving forward. Ape2 yg kite end up buat, buat ar sehabis baik!

Sedih gak dah bpisah ngan korang2 sume lagi 2 hari. InsyaAllah kite kan bertemu jua. Weh haa sape kate nk gi pulau aritu, jom!

Advertisements

Comments on: "We can only plan so much" (1)

  1. adik junior said:

    hai abg najmi! hikhik sayang abang!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: