Life is a mere perspective

Again, dah 4 tahun aku kat sini. Byk dah sbnanye yang kitorg lalui. Byk benda yang ktorg tau yang ramai tatau ktorg tau.
Tapi sume tu takde ar penting sgt. Most of them are just drama of life, to spice things up, utk start a great conversation ngan anak2 satu mase nnt mase tgh ajar diorg naik basikal ke, main gasing ke, main tutup botol ke. kan?

Nak ckp ilmu aku dah berlipat kali ganda, takde la jgk. Tapi yang paling best kat RIT ni adelah memember. Sbb kte ade aroung 80 org je kat sini. 4 taun kat sini tu je la max org mlayu yg kte jumpe. Omputih x kire la sbb kpale diorg lain sket ngan kite. They’re great, tapi bak kata boss ngan aza, hujan emas dinegeri org, hujan batu dinegeri sniri gak kite cari. Ngan korg la aku blaja byk bende baru.. main gitar, main bola, main game, dan semain dgnnye.

Aku snanye sedih sgt bile pk mase depan yg tak sehalatuju ngan ecah, yg tatau ntah kemane. Aku rase usehe aku kalau tak lebih, sama je ngan org lain. Aku jeles gak ar ngan dak JPA dpt buat masters. Aku punyela contact org tu org ni tanye pasal scholarship pasal opt. eventually haram jadah ape pon takde. Aku at some point pernah give up sume, study yg tak abes lg ni pon aku give up kjap.. Aku pnah sampai rase cam takde mase dpn. Pnah rase sume usehe aku are merely in vain.
and so Aisyah igtkan aku skali tu yg sume ni are destined to be that way. Allah lebih tau ape yg terbaik btol tak. Kite dah usehe, doa, n skang tawakkal je la. Btol gak, bile fikir2 balik, at least aku tak regret yang aku tak berusehe in the first place, right? Aku dah buat sehabis baik, kalau tak dpt tu nk wat cane kan? What we achieve is not how we’re supposed to value our lives. It’s what we want to be and how we strive our best to be it. Regardless of what others may judge. Haha seems pitiful, yet true. What you gonna do if you were in my shoes?

Tetapi, kalau ar tetibe anak aku yg  blaja basikal tadi tu jatuh lalu menangis sambil bertanye: “Papa papa, slame papa kat US tempoh hari, ape yang papa regret x buat?”

Lalu tanpa ragu2 aku menjawab: “Tak abes blaja naik bukit, lompat lalu berpusing gune snowboard.” Lalu hela panjang dilepaskan “Sigh~”

Advertisements

Comments on: "Don’t look back in anger" (9)

  1. ur life does not depend on that tiny masters title. don’t lose hope just because u don’t have the chance to do it. ada banyak rezeki yang Allah bentang depan mata, kita je yang kena berusaha cari. usaha awak will pay off greatly, inshaAllah.

  2. chill la wey. kalau ko rase diri ko xbertuah, ramai lg kalau nk difikirkan, nasib tak sebaik kite. betul tak? boleh mengharap. tp jgn tinggi sgt. kalau jatuh, sakit. naik slow2. kalau ade rezeki Allah nk bagi, bile2 pn die boleh bg. kalau bukan tahun ni, tahun dpan. sape tahu, rezeki ko lebih baik dr org2 yg ko fikir lebih bernasib baik dr ko? haa kan dh membebel. payah nk stop ni.

  3. axbasis said:

    btol gak tu pao. thanks ar. tu ah aku mengharap tinggi sgt. sbb tu ko slalu nmpk aku rambut mengerbang, ade pad kat tangan ngan lutut. tu sume persediaan kalau jatuh tinggi2 tak sakit.. bijak x? hohoho

  4. ko buat ak takut ngan rit nie.xpe.yg penting kite enjoy sume mase yg kite ad kat cnie.hahaha

  5. axbasis said:

    takpe wak, bak kate ecah and pao, the fact that kite sume kat RIT ni proves that we have been blessed so much compared to others. enjoy it. be grateful for it. bersenang dan gumbire gumbire dahulu, bersusah2 kemudian lain cite. itulah motto yg kite perlukan. hahaha

  6. betul tu…ad lg 3taun kt cni.kne wt plan nk conquer 1 US b4 grad.hahaha

  7. now baru rindu aku and nyesal tak ajak aku pegi sana masa winter break kann 😛 (mode perasan)

  8. axbasis said:

    hahaa rindu ko ah bro. termimpi2 aku. kne snoboard skali ngan ko ar at least b4 balik spattnye. mane la tau tros aku pandai lompat. nyesal2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: