Life is a mere perspective

Archive for May, 2010

Gambar ini dusta semata2. aku tidak tenang kini. exam esok wey kol 2pm. bapak ar tak focusnye. dah la exam tu cam haram. tp aku skang pk nk gi outlet shopping ngan mama n kakwa je. hahaha.

cargo lak wat hal. haram jaddah ar!

Advertisements

Ok jom buat gini.

Okeh  RIT bandolaya, jom ah buat music video gini. Penuh perasaan beb.
Ecah nyanyi gitu ek kasi bgenang air mate sume. Rambut pon kene gune rambut letupan.
Momo bleh jadi suare latar.

Tribute to suhai.. hangpa yang jumpa video lagu ni kan.

Don’t look back in anger

Again, dah 4 tahun aku kat sini. Byk dah sbnanye yang kitorg lalui. Byk benda yang ktorg tau yang ramai tatau ktorg tau.
Tapi sume tu takde ar penting sgt. Most of them are just drama of life, to spice things up, utk start a great conversation ngan anak2 satu mase nnt mase tgh ajar diorg naik basikal ke, main gasing ke, main tutup botol ke. kan?

Nak ckp ilmu aku dah berlipat kali ganda, takde la jgk. Tapi yang paling best kat RIT ni adelah memember. Sbb kte ade aroung 80 org je kat sini. 4 taun kat sini tu je la max org mlayu yg kte jumpe. Omputih x kire la sbb kpale diorg lain sket ngan kite. They’re great, tapi bak kata boss ngan aza, hujan emas dinegeri org, hujan batu dinegeri sniri gak kite cari. Ngan korg la aku blaja byk bende baru.. main gitar, main bola, main game, dan semain dgnnye.

Aku snanye sedih sgt bile pk mase depan yg tak sehalatuju ngan ecah, yg tatau ntah kemane. Aku rase usehe aku kalau tak lebih, sama je ngan org lain. Aku jeles gak ar ngan dak JPA dpt buat masters. Aku punyela contact org tu org ni tanye pasal scholarship pasal opt. eventually haram jadah ape pon takde. Aku at some point pernah give up sume, study yg tak abes lg ni pon aku give up kjap.. Aku pnah sampai rase cam takde mase dpn. Pnah rase sume usehe aku are merely in vain.
and so Aisyah igtkan aku skali tu yg sume ni are destined to be that way. Allah lebih tau ape yg terbaik btol tak. Kite dah usehe, doa, n skang tawakkal je la. Btol gak, bile fikir2 balik, at least aku tak regret yang aku tak berusehe in the first place, right? Aku dah buat sehabis baik, kalau tak dpt tu nk wat cane kan? What we achieve is not how we’re supposed to value our lives. It’s what we want to be and how we strive our best to be it. Regardless of what others may judge. Haha seems pitiful, yet true. What you gonna do if you were in my shoes?

Tetapi, kalau ar tetibe anak aku yg ┬áblaja basikal tadi tu jatuh lalu menangis sambil bertanye: “Papa papa, slame papa kat US tempoh hari, ape yang papa regret x buat?”

Lalu tanpa ragu2 aku menjawab: “Tak abes blaja naik bukit, lompat lalu berpusing gune snowboard.” Lalu hela panjang dilepaskan “Sigh~”

Tag Cloud