Life is a mere perspective

Archive for April, 2010

Internet OCD cycle

Perghh harini rase cam skjapp je mase berlalu. Hujan + suram2 kelabu asap lak tu.

Slase exam.. kne study. Tp stended ah, study tak sampai 15 minit, bukak internet wajib la >45minit.
Aku pon tatau ar knape, walaupon aku tau takde ape2  yg menarik, aku still bukak gak. Masalahnye bkn skali, tapi dah brape kali cycle da.
Bkn aku sorg je, aku rase sume org pon buat mende same, tak gitu?
Berikut adelah my personal Internet OCD sequence:


Turn On PC ——————– Open YM subconsciously

.                                                                            

Pastu Yahoo plak ————–Check RIT Gmail dlu.

.        

Wajib Facebook and                               Blogging and stalking
refresh 10x bagi melihat                    bg mendalami hati dan
perkembangan dunia.                                perasaan mereka
Mane la tau perang dunia
diisyhtiharkan kat FB.

.                                                                                          

—-

Ye, saya baca utusan——– Walaupon komik favku diupdate
.————————————– pada hari Jumaat, ia tetap dibuka
.———————————— — tiap2 hari dgn tujua
n yg samar2

.         

Dineutralkan                                     Tgk Man Utd pnye ranking
dgn NST                                                       mendahului Chelsea

.                                                                                           


Okeh da menang, tgk                           Footytubing sejajar dgn
ape boleh bli                                                 keputusan diatas

.

Biasanye akan                                                  Check plak BOA. T__T
nk bli something                                                   Beremosi!!
so check ler jap.
N pasti akan disusuli
keluhan pjg.

.                                                                                            


Cane ek nak main————– Memandangkan sdg beremosi
lagu tu————————————grab gitar gores2 sket lagu
————————————————-yang tidak jiwang

Study time!                                      Oops ade jawapan lak
OK ni adelah slot
paling skjap

Haa, amacam? Same tak kite pnye? Owh and this, by all mean, is NOT a single flow sequence, but high powered, fully developed, at-least-3-cycle sequence yang memakan hampir kesemua masa aku duduk dpn PC tiap2 hari! Especially FB, walaupon dah tgk 15 kali,  mmg aku refresh tiap2 15 minit. Yeah, I’m not proud of myself. TP aku bosann.. tp malas nk buat keje. The fact that I searched for every icon above proves that I’m in hellish boredome.

Stupid internet!…… Oh tak2 sayyaaang internet~ Balik msia dah takde da high speed tenet. Cane la agaknye ye.

What’s your cycle?
Tag: Aisyah, Abg ijat, Faiz, Kanak2 RK140, Boss, Suhail, Aiman, Topek, Syafrul, Bro Taufiq, Ejoy, Paan, Barry,Afnan, Azizi, Mior, Pao, Dila, Asmaa,  Budin, Huda, Zahraa..basically anyone who reads this please. I want to know! :)))

Advertisements

Episode 9

Acce teka kasot sape?

Soul Sistah!~

Hoyoo!

Belakangan ini, byk jhugghak (jawo slang) bende2 best berlaku.
1) Berpicnic ngan Aisyah dan org2 rumahnye impromptu gak ar. Had great foods! Buffalo wings for ftw!

purrrr

2) Letters to the future :)) –> This is the best part yet! Well at first nk tunggu 10 taun but after dah siap tulis and was already craving to open each others’ letters, we decided to wait 5 years instead.  Ops got to erase the details. Ecah just reminded me if I tell them, the magic will lose :))

Jgn hilang dah ar mende nih lagi 5 taun

3) Aku jumpe lagu best nk blaja gitar: Soul Sistah! hheyy ayy.. heyeyyeyy ayy..


4) Tutee aku yg sudah lama comma akhirnye sedar jua. Dah 6 minggu hilang akhirnye ketemu jua. Plus I got another new one! Ho yeah cha ching!

5) Webcammed mama and got to see haris and aisyahcumil as lively as they are.

6) Successfully organized MSA Soccer Tournament! We got a lot of positive feedbacks. Sorry BSFC. Try again and next time with spikes on the field. Aritu kalah sbb gune kasot indoor soccer.

7) Pennstate sudi menungguku sehingga dpt scholarship b4 I reply. Baik sungguh hati budimu! Tapi mungkin hanya tinggal harapan.

Omongkosongku

Best gile beb cite How to train your dragon. Walopon katon, lubang hidungmu tetap menjhadi pojaan hateykuu..

Anyway, aku skang hamek biotech + minor in engineering. Despite mendapat result yang teruk didalam beberapa subject engineering, I got to learn two things.

  1. Engineering students are sooooo garrulous!!! (haha GREku bergune jua akhirnye) while bdak2 bio ni diam baiikk saje. I’m not talking about malay bio students. This is in general, including americans. They know how to talk and have a conversation even the subject is about something stupid. And they are good jokers too. Don’t get me wrong. This is by no mean that being silence is bad. In fact I love to be silent myself aren’t I? I love the way we are. We talk when we need (well most of the time compared to them engine students). hohoh yo lah tu.
  2. What makes the engine students really happy: when they nailed a single question that took them almost 30 minutes to finish.
    What makes the bio students super happy: when they got a tiny, almost invisible white pallet at the bottom of a tube after 30 minutes centrifuging it.

Haha I just exaggerated a little bit. Tp in general gitu ah.

Winter?


Haha. Tetibe je gambar winter. Aku dah bahagia dah takde winter lagi dlm hidop ini. Tahniah2! Satu pencapaian..
Aku tau ramai ckp tak suke winter skang tmasok aku.  Sejuk gile baii..  Tapi nnt dah lame dok msia mesti kite rindukan salju2 berguguran.
Aku igt lagi time Kem Mersing aritu. Tunjuk gambar ktorg kat RIT pnoh salji. Excited diorg beb.. Mmg canggeyhh!.

Tapi ape yg aku tak leh lupe time winter, snowboarding!!! Best moment ah. Ade ar aksi2 jatuh yg mnarik time snowboard. Tak jatuh, langgar. Dah lame2 sket tak jatuh dah tapi takot nak turun trail Milky Way yg street tu. Sume org main break dari atas sampai la ke bawah sampai cramp kaki. Pastu tak serik tu, naik plak yg park. Ade halfpipe, tangga, railings bagai. Naik mende bukit tu plan2 pastu turun laju2. haha. nice ahh. topek plak pnah jatuh tersadung atas bukit tu lpas cubaan nk lompat. Tapi jatuh cane sakit pon yg best tgk sume tetap bgn. Main lagi. Try macam2 bende baru. Bile lagi kan, kat US ni la nk blaja. And wajib, lepas snowboard gi makan kat Denny’s. Aku pon tatau knape tak pgi Jay’s Diner ke, McD ke.. Tp Denny’s mmg best beb. Lagi2 Slamburger die. perghh menggiurkan hati sanubari. Kan kan?

Ape2 pon yang lepas biar lepas. Aku dah puas hati dah with my winter experience so far. KALAU ade rezeki bleh buat OPT or masters, bleh pgi lagi ngan ecah. Ecah hebat syal skiing. Aku nk try ski lak ah pasni. And aku nak bli snowboard se. Gantung kat dinding bilik perghh macho syal. Pastu nk gi main sewa la ski kat tempat tu…  kahkahkah.


Kepulangan [Episode 7]

Haihh.. tk gambar ni sedih lak. Lagi beberapa hari dah nk balik. Hopefully boleh naik flight sesame. Ntah bile lagii la kite nak nek flight sesame kan geng. sob sob…

Wey cpt la mandi

Sape la dlm tandas tu. wey aku pnye klas lagi 15 minit wey. cpt lerrr adehh..

Penat aku bgn awal2. Haha padahal lambat gak. kehkeh.

Tag Cloud