Life is a mere perspective

Majulah sukan untuk negara

Dipetik sebuah kisah.. once upon a time, kami sekelumit warge RIT buat ar reunion kecil-kecilan.. sorg minah ni ajak gi pavilion, ape ade kat sane aku pon tak tau takpnah gi.. nk dijadikan cerita, mcm2 ah mende2 lawak jadi tatkala kami berjalan.

Berikut adelah lakon layar adegan terbabit yang dibintangi aisyahmomo(bkn nama sbna), pao(belum nama sbna), dila(agaknya nama sbna), najmi(takkan la nama sbna), zalie(nama ini hampir kebenarannya), and manche(gile ape nama sbna)..

[Scene 1]
Pao: wey sblom dtg sini td aku bgn awal gile pastu paksa adik2 aku bgn and dok dpn tv. ade cite best weyy.. wonder pets! =D
(sambil mkn.. tgh jln… dalam kete.. siap bersiul lagi.. dgn tak semena-mena) lagu kamen rider inipon berkumandang

Binatang! Binatang berbunyi!
Binatang! Binatang berbunyi
Ada telefon dalam bahaya…
Ada tepon dalam bahaya disana…

Wonder pets! wonder pets! kami datang
Membantu anak bnate yang kesusahan
kami tak besar dan kami tak kuat
tapi bila bekerjasama semua jadi mudah…
Yayyyyy…wonder pets

Apa yang penting! binatang dalam bahaya…
Apa yang penting! binatang dalam bahaya…
semua jadi mudah
yayyyy wonder pets..yayyyyy wonder pets!!

Pao: Wey karaoke ade x lagu wonder pets?
*p/s – termimpi2 aku dnga lagu ni. adehh.. pao la ni (bkn nama sbna). ko buat aku search kat utube. argghh

opss.. gambar2.. berenti nyanyi jap

opss.. gambar2.. berenti nyanyi jap

arghhh paooo.. jgn nyanyi lagii

arghhh paooo.. jgn nyanyi lagii

[Scene 2]

Ktorg naik ler komuter dari kl sentral gi bkt bintang n dari stesen tu jalan gi Pavilion.
Tgh jalan2 tu lalu la satu bgnn coklan kehijauan wane taik katak tuu. lalu..
Manche: blablablablabla.. haa tuu.. err haa tu lotio tu…
Rakan2: kahkahkahkahkahkahkah tu LOT TEN ar woi! kahkahkahkah *guling3 kt lintasan kuda belang

err Lotio FTW

err Lotio FTW

[Scene 3]
Tak sampai 5 minit from scene 2.. jalan3 menuju pavilion, dak2 pompuan jalan kat depan.. tetibe diorg gelak..
Dak2 laki: aik aik apasal wey
Ecahmomo: Shhhhhh Shhhhhh diam la! wey!
Pao+Dila ulang tayang: Ecah tanye J.co tu ape wey? IKAN ke?
Sume: Kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah *Guling3 masok dlm kete org, guling2 lagi
*p/s sian ecah sampai abes reunion kene bahan hahahaha

wey ni ade pasar basah kat sni. bleh r bli ikan

wey ni ade pasar basah kat sni. bleh r bli ikan

J.co tu kdai donut la ecah :D

J.co tu kdai donut la ecah 😀

[Scene 4]

Dak2 ni ajak tgk wayang.. cite GI JOE.. to be honest, crappy gak ar cite tu, cam katon.. tp ni first time aku tgk. layan ah jom..
Dak2 pompuan: Bang, air pepsi O ‘beng’ se. kure manih deh.. pahtu popcorn se
Abe popcorn: Ni dik.. lapang rya deh.
Dakdak pompuan bwk la kotak popcorn tu gi kat ktorg
Manche: (dgn muka tak bersalahnye sambil membelek2 kotak popcorn tu) oh ni nanti kne masok microwave ek nak                 masak popcorn?
Sume: Kahkahkahkah dan kahkahkah lagi! Dila mnangis siap glak nk pcah prot.

sblom manche masokkann popcorn dlm microwave. ade org tsasol ckp nk ajak gi toilet "jom peluk" owh shiiii*

sblom manche masokkann popcorn dlm microwave. ade org tsasol ckp nk ajak gi toilet "jom peluk" owh shiiii*

Papapon mmg best ar jalan2 reunion skali skale gini. Byk gossip2 panas pao cite. pao mmg! Hohoho
Kami segerombolan pom pulang ar  dgn gumbira..
Alkisah mase nak balik tu baru lpas ujan, jalan pon licin.
Ktorg jalan la bwh gajah nyusur dari monorail nk gi kl sentral tu.

[Scene 5]
Najmi, Ecah n Zalie jalan kat blakang sket
Najmi: Nnt esok saya kne anta kakwa pagi tu sblom bleh anta aisyah gi stesen bas. blablablabla
Ecah: oo yeke. Hmm bile?
Aku pon tatau tetibe muncul agaknye.. tetibe ade slope ke bawah sket kat lantai tu
Ecah pon ape lagi.. ooooopssss! tkial2 beliau nak jatuh. Tangan dah thayon2 cam nk pukul org. Fuh nasih baik abe Najmi sempat selamatkan. hoohoo siaan ecah
Ecah: (dgn pantas.. tanpas ragu2.. muke innocent.. cam takde pape blaku.. dgn niat utk mencover) Bila?
Zalie + Najmi: Kahkahkahkahkahkahkahhkah adoiiiiiiii! kene cubit! Kahkahkahkah
p/s – haha sorry ar ecah. Tp mmg takleh blah sungguh scene ni. Ni mmg ultimate lawak ar.

gambar hiasan utk scene 5. Tribute to ecah. Ikan buntal, ikan todak, ikan janggut

gambar hiasan utk scene 5. Tribute to ecah. Ikan buntal, ikan todak, ikan lotio

Adegan2 diatas tiada kene mengena dgn yg telah hidup mahupon yg masih meninggal dunia. Sekian


Advertisements

Comments on: "Majulah sukan untuk negara" (10)

  1. ooooooiiiiiiiiiiiiit kuaja betol lah!

    ehhh crite lumut kat hidung x masok plk? tak adillll

  2. hahahaha ini adelah lakon layar sahaja.. sila rujuk dikaunter pertanyaan jika perlu

  3. pao baek hati lagi gembire said:

    ooooiiii ape aku sumber gosip ultimate nihh. xaci siotttt.

    what’s gonna work? teeeeaaammmwork~
    what’s gonna work? teeeeeaaaaammmmwoooorrkkk~

    betul tu betul tu. cite LUMUT KAT HIDUNG L DI DAHI mana???? pfft! pfft!

  4. abe najmi????? euwww~~!! lari lari lari lari lari lerr

  5. aaaaaaaaaaaa korg x ajak aku!!!!!!!!!

  6. cik semah yg manis said:

    lawak gilerrr!! hahahha. *gelak guling2*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: