Life is a mere perspective

Archive for August, 2009

[Biotech update] Salmonella sp.

kahkahkahkah pecah perot aku dah bkurun aku tgk pon asek keluar je isi perot aku

erhmm.. berbalik kpd tajuk utama:

Advertisements

argh

Era baru sudah bermula

Sedangku bermadah pujangga bersama seorang gadis modern yg dijumpai di suatu tempat yg akan kurahsiakan, lantas beliau menggelakkan diri beliau:

[Gelak moden alaf baru] – combination american LOL + gelak evil anime pokemon (alaa yg pompuan team rocket tu) hohohohoho

LOhohohohohohohohoL

hahahahaha *guling3
ops salah LOhohohohohhohoLLL *guling3

Salam RAMADHAN :)

Alhamdulillah,

Setelah kian lama kita menunggu, berkunjung jua encik Ramadhan kpd kita. Dah 3 taun x dpt berpuasa ngan family. Dah 3 taun beraya kat kelas. Sonok weyh tarawikh meriah. Ade buboq lamboq plak tu.. Silelah dnga cerita dongeng dibawah..

Once upon a jol-ly good ramadhan, a girl came to me and said “hol-ly mol-ly, it’s a good time to eat a smel-ly jel-ly actual-ly” and so I said let’s jom!

Hahahaha

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN!
Ecah, ade nasik kat tepi bibir

Wey pose jgn tak pose

Majulah sukan untuk negara

Dipetik sebuah kisah.. once upon a time, kami sekelumit warge RIT buat ar reunion kecil-kecilan.. sorg minah ni ajak gi pavilion, ape ade kat sane aku pon tak tau takpnah gi.. nk dijadikan cerita, mcm2 ah mende2 lawak jadi tatkala kami berjalan.

Berikut adelah lakon layar adegan terbabit yang dibintangi aisyahmomo(bkn nama sbna), pao(belum nama sbna), dila(agaknya nama sbna), najmi(takkan la nama sbna), zalie(nama ini hampir kebenarannya), and manche(gile ape nama sbna)..

[Scene 1]
Pao: wey sblom dtg sini td aku bgn awal gile pastu paksa adik2 aku bgn and dok dpn tv. ade cite best weyy.. wonder pets! =D
(sambil mkn.. tgh jln… dalam kete.. siap bersiul lagi.. dgn tak semena-mena) lagu kamen rider inipon berkumandang

Binatang! Binatang berbunyi!
Binatang! Binatang berbunyi
Ada telefon dalam bahaya…
Ada tepon dalam bahaya disana…

Wonder pets! wonder pets! kami datang
Membantu anak bnate yang kesusahan
kami tak besar dan kami tak kuat
tapi bila bekerjasama semua jadi mudah…
Yayyyyy…wonder pets

Apa yang penting! binatang dalam bahaya…
Apa yang penting! binatang dalam bahaya…
semua jadi mudah
yayyyy wonder pets..yayyyyy wonder pets!!

Pao: Wey karaoke ade x lagu wonder pets?
*p/s – termimpi2 aku dnga lagu ni. adehh.. pao la ni (bkn nama sbna). ko buat aku search kat utube. argghh

opss.. gambar2.. berenti nyanyi jap

opss.. gambar2.. berenti nyanyi jap

arghhh paooo.. jgn nyanyi lagii

arghhh paooo.. jgn nyanyi lagii

[Scene 2]

Ktorg naik ler komuter dari kl sentral gi bkt bintang n dari stesen tu jalan gi Pavilion.
Tgh jalan2 tu lalu la satu bgnn coklan kehijauan wane taik katak tuu. lalu..
Manche: blablablablabla.. haa tuu.. err haa tu lotio tu…
Rakan2: kahkahkahkahkahkahkah tu LOT TEN ar woi! kahkahkahkah *guling3 kt lintasan kuda belang

err Lotio FTW

err Lotio FTW

[Scene 3]
Tak sampai 5 minit from scene 2.. jalan3 menuju pavilion, dak2 pompuan jalan kat depan.. tetibe diorg gelak..
Dak2 laki: aik aik apasal wey
Ecahmomo: Shhhhhh Shhhhhh diam la! wey!
Pao+Dila ulang tayang: Ecah tanye J.co tu ape wey? IKAN ke?
Sume: Kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah *Guling3 masok dlm kete org, guling2 lagi
*p/s sian ecah sampai abes reunion kene bahan hahahaha

wey ni ade pasar basah kat sni. bleh r bli ikan

wey ni ade pasar basah kat sni. bleh r bli ikan

J.co tu kdai donut la ecah :D

J.co tu kdai donut la ecah 😀

[Scene 4]

Dak2 ni ajak tgk wayang.. cite GI JOE.. to be honest, crappy gak ar cite tu, cam katon.. tp ni first time aku tgk. layan ah jom..
Dak2 pompuan: Bang, air pepsi O ‘beng’ se. kure manih deh.. pahtu popcorn se
Abe popcorn: Ni dik.. lapang rya deh.
Dakdak pompuan bwk la kotak popcorn tu gi kat ktorg
Manche: (dgn muka tak bersalahnye sambil membelek2 kotak popcorn tu) oh ni nanti kne masok microwave ek nak                 masak popcorn?
Sume: Kahkahkahkah dan kahkahkah lagi! Dila mnangis siap glak nk pcah prot.

sblom manche masokkann popcorn dlm microwave. ade org tsasol ckp nk ajak gi toilet "jom peluk" owh shiiii*

sblom manche masokkann popcorn dlm microwave. ade org tsasol ckp nk ajak gi toilet "jom peluk" owh shiiii*

Papapon mmg best ar jalan2 reunion skali skale gini. Byk gossip2 panas pao cite. pao mmg! Hohoho
Kami segerombolan pom pulang ar  dgn gumbira..
Alkisah mase nak balik tu baru lpas ujan, jalan pon licin.
Ktorg jalan la bwh gajah nyusur dari monorail nk gi kl sentral tu.

[Scene 5]
Najmi, Ecah n Zalie jalan kat blakang sket
Najmi: Nnt esok saya kne anta kakwa pagi tu sblom bleh anta aisyah gi stesen bas. blablablabla
Ecah: oo yeke. Hmm bile?
Aku pon tatau tetibe muncul agaknye.. tetibe ade slope ke bawah sket kat lantai tu
Ecah pon ape lagi.. ooooopssss! tkial2 beliau nak jatuh. Tangan dah thayon2 cam nk pukul org. Fuh nasih baik abe Najmi sempat selamatkan. hoohoo siaan ecah
Ecah: (dgn pantas.. tanpas ragu2.. muke innocent.. cam takde pape blaku.. dgn niat utk mencover) Bila?
Zalie + Najmi: Kahkahkahkahkahkahkahhkah adoiiiiiiii! kene cubit! Kahkahkahkah
p/s – haha sorry ar ecah. Tp mmg takleh blah sungguh scene ni. Ni mmg ultimate lawak ar.

gambar hiasan utk scene 5. Tribute to ecah. Ikan buntal, ikan todak, ikan janggut

gambar hiasan utk scene 5. Tribute to ecah. Ikan buntal, ikan todak, ikan lotio

Adegan2 diatas tiada kene mengena dgn yg telah hidup mahupon yg masih meninggal dunia. Sekian


And the rain produces a beautiful rainbow..

Alhamdulillah, malapetaka yg timpa pasal simcard AT&T yg hilang tu setel pon. Mamat indon tu call sampai USD 737!! Kuang aja! Sape nak bayar woi?

Smalam aku call AT&T pkol 12 tgh mlm msia = 12pm EST.. dngn suara mendayu2 aku memohon belas kasihan akak AT&T  gune skype.. “kaakk,,, sob sob.. simcard saya kene curi kakk.. saya tak bersalah.. sob sob.. mamat tu indon, die call indon kak.. saya takde relative pon kat indon nun.. pcaye la kak. sob sob..”

Lalu akak tu cair, “Sobsob… sedih akak mengenangkan nasib adik ni.. sob.. dah2, jgn cerita lagi.. malu akak kat sini menangis org tgk.. sob sob.. kalau akak manager AT&T akak dah kasi freee dah dik.. tapi sape la akak ni.. sob sob. takpe dik.. akak dah isi laporan kecurian tu, adik tunggu je dlm masa 72 jam.. nnt ktorg emel result issue ni k dik.. sob sob.. ni no akak ee dik.. rindu2 call la.. sob sob 1-800-callme!”

Sbnanye mamat tu gune 5 hari je.. sampai 737 USD!! Marah gile aku.. Aku dah pk bukan2 dah cane nasib aku lpas ni.. huhu.

Tup tup pkol 4 pagi Msia, aku dpt emel pasal result issue aku. Die tulis “Sorry for any inconveniences.. The Issue has been resolved.” Aik, ape maksodnye? Aku kene bayar ke x? Aduhh, ambiguous btol la emel ni. Dupdupdup sampai pagi aku tak dpt tdo pk mende ni. Aku pon msg Abg Faiz, the family plan account holder, tanye pasal bill tu skang.

Alhamdulillaaaaaah!!!!  Die dah padam dah rekod 700 tu.. syukurrr sgt. Aku hidup kembali :DD

billAku sayang AT&T sbb sgt memahami keadaan :).. akan ku setia padamu wahai kekasihku AT&T 😀

They said save your money for rainy days and today it’s raining hard. With all the storm and thunder and tornado with flying cows.

I lost my AT&T simcard in malaysia and some tuuttt indon bastard took it and use it happily to roam and call his tuuuut girlfriend for a whole futuuuut month. Go figure.

Linux-Babies-Angry6.13 angry manangry-panda

Tag Cloud