Life is a mere perspective

Archive for July, 2009

H1N1 paranoia?

Ish… kat msia makin menjadi2 kes H1N1 ni. To date, dah berape byk universiti tutop. Well it’s kinda good news for them students to be having a little break, as well as for me so I can meet my friends while i’m still here.

This is the list of malaysian universities yg dah tutop smentara:

-Universiti Teknologi Mara (UiTM) shah alam, permatang pauh, seri iskandar, lendu, dungun (termasok sains dungun heheh skola adek aku)
-Universiti Utara Malaysia (UUM) kedah
-Universiti Sains Malaysia (USM) penang
-Universiti Putra Malaysia (UPM) serdang
-Universiti Perguruan Sultan Idris (UPSI)  perak

Aku doakan smoge those yg dijangkiti H1N1 cepat sembuh. Minom air bebanyak 🙂 Sesape yg tak kne lagi tu pepandai ar jage diri.

oinkoink haha what do you expect from ahli biotech?

Kisah sang pengepit

Pada suatu hari, Fatah (bkn nama sebenar) telah mengundang sang pengepit utk menjadi pengapit beliau di majlis perkahwinannye. Hal ini demikian adalah disebabkan spupu beliau yang tidak dpt menghadirkan diri di majlis gilang gemilang itu. Maka tanpa ragu2 si pengepit menerimalah pelawaan itu dgn penuh hormat dan gumbira. Walaupon hanyalah pengapit sambilan, ia tetap membuatkan sang pengepit terharu kerana ada jua terfikir sang fatah terhadap dirinya waima secubit, seciput, sedikit di belakang fikirannya.

Namun, tidaklah diketahuan oleh sang pengepit bagaimana wajarnya seorang pengapit itu. Arakian, rujuklah sang pengepiit kepada tuk gurunya, tun dato Google mahkota diraja. Adalah amat berpengetahuan tuk guru ini atas kerana usianya yang telah lanjut. Diajarkan bahawa seorang pengapit hendaklah menjaga si raja sehari, sang Fatah, bersungguh2 dalam segala segi termasuklah mengelap peluh, mengelap tangan, mengipas, menghidang dan yang penting, membayar tol.

a

Tatkala pengantin dipayungi payung emas dibawa sang pengepit tadi, terbunyilah tentang tol2 yang akan dikenakan. cuak jua adanya si pengepit itu. apabila bermulanya aktivitas tol tol berkenaan, dgn segala azamnya si pengepit menyerahkan sampul angpow kepada makcik2 yg memintanya. Terlintas jua “mate duitan pnye org johoq” ktorg org selangor dah pakai tac n go mahupon smat tag. haha.

b

Maka berkahwinlah putera Fatah dan puteri WarnaWarni (jua bukan nama sebenar). Setelah beberapa ketika, akhirnya lahirlah cahaya mata amat comel rupanya yang diberi nama ______________ (sila isi ruangan kosong). Mereka hidup aman damai suka bahagia hingga ke anak cucu ke akhir hayat (Ameeeeeen)

S . E . L .A . M . A . T        P . E . N . G . A . N . T . I . N        B . A . R . U

F . A . T . A . H         &        W . A . N . I . E

Iyyo la tu

Haih.. niat dihati ingin sgt la aku ikot master PIES. Kol 9.30 am pon tak bgn. haram jadah.

sambil mengisab kesilapan td, lalu aku membacelah komik online pakar judo (kotaro makaritoru).. hahaha sungguh x berkaitan.
Tatkala itu jua, aku pon bace la page demikian:

Kotaro Makaritoru Teringat kat momo.. Baru tau rupenye beliau boleh digunekan sebagai portable heater. pasni kalau demam pinjam momo ye ecah >__<

Balik kampoooong.. hoyeh!

I’m baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaackkkkkk and kickin!

Akuu pulaaaannnnggg~ Tanpa dendaaaam~ Kuterimaaaa~ Kekalaaahanku~

Nyet2 tebabooo!

Sedap siot makanan kat sini! List yg aku dah makan stakat ni:

-Nasi Ayam
-Nasik lemak!
-Laksa Penang
-Satay
-ABC
-Ikan Pari Bakar
-Kerang Bakar
-Tomyam!
-Daging merah
-Char Kue Tiow + Ayam goreng berempah
-Laici kang
-Sushi King
-Big Apple Donut – Alien
-Ikan Keli goreng sambal
– Dan species yang seDNA dengannye

*p/s – diatas bukanlah bertujuan utk menjeleskan anda yg tak balik, hanyalah sekadar hiasan. khokhokho

Give a pat on your shoulder.. Special thanks for all :)

It’s been a while since i last wrote an entry. Well, this time it’s for something special:  Me birthday!! 😀 Yipppi!!!!

29th June lepas sbnanye besday aku.. Tapi memandangkan harini baru free (bak kate ecah: ye la tu), baru la mampu aku tulis blog..

I would really like to dedicate my gratitute to those who celebrated and made my day that night especially gadis called ecah momo 🙂 And thanks for the wish from everyone of you!! 😛

Thanks for the cake, for the balloons (padan muke sian amom kne bawak belon berat), the wishes and the meals.  Sedap ah cake strawberry banana chocalate meltdown tu.

Kuajiaq aku dimainkan dgn sketsa tiket ilang. Jage korg besday korg nnt tgk ar ape aku buat!  Paling kurang aku campak tepong gomak kat muke, paling dahsat aku campak momo je. Muahahahaha.

And the most awesome part was I got an iPhone 3G for my birthday, almost scratchless. It’s the awesomest >___< ! Beliau adelah cita-citaku sejak kecil lagi.

iPhone 3G - achterkant by textopus.
Gambar hiasan

THANK YOU AISYAH!!! LOVE YOU!
And thanks Naje for the best price and Amer for the coolest casing
Bless you all!

Tag Cloud