Life is a mere perspective

Heheh.

Summer break! At last! Miahahaha. dah lame aku tunggu.. Tp permulaan die mmg tak best. RIT housing pnye mamat dtg ktok pintu umah aku tgh2 hari bute mase aku tgh tdo.. gile ke ape? dtg la maghrib ke, isyak ke.. baru la aku dah bangun.. Anyway, die tkjot Pongo pygmaeus die tgk ade org ramai dlm tu. Ktorg pon tkjot pongo gak sbb sukati die je nk tuduh aku tak tempah housing for summer. Kuajiaq! Aku siap pegi ofis die lagi isi borg application tatkala org lain buat online. Sampai arini aku tak puas ati. Aku nk pgi housing takleh lak sbb tutop, memorial day isnin tu. hekeleee..

[selase]
Haa.. harini baek pnye. Naje ajak trip pgi camping + memancing kat Letchworth state park.. 1 jam dari RIT..
Perghh memang puas ati ah.. sbb ramai yg gi. 2 kete. camping lak tu. aku mmg minat camping ringan2 ni. sesekali nak outback gak, back into nature. Lame gak ktorg cari spot baek pnye nk memanceng.. last2 jumpe gak — Lee’s Landing.

Tapi satuhal kne turun bukit, pancet. Last2 illigally turunkan je naik kete, unload sume makanan, camping, joran, bags, pastu naik balik. naseb baek tak kantoi. sukati je.

Malam tu distart dgn BBQ lepas setup khemah sume.. naje  dah marinade ayam baek pnye + smores, hotdog,scramble eggs camping style. Bonfire! 😀 😀 Khokho aku mmg suke bon fire ni.

Tapi yang tak bestnye, aku dari smalam pening kepale tak baik2. Aku rase cam nk demam dah. Shoot. Time ni lak saket kpale nk meletop. Aku jamah je ar ayam 2 ketol, hotdog 3 ketol, smores beberape das, dan sebagainye.. Haha byk gak tu kire kalau saket. Kehkeh. lapa beb, dah jalan lama.. saket tak saket kne makan gak. Naseb baik naje ade bawak panadol soluble. Alhamdulillah mlm sket hilang pening kpale aku. Heheh. Tu ar aku join dak2 ni tangkap udang. At the very least aku bjaye gak ar tangkap sekor udang gune tangan + cari 1 udang out of 11 yg ktorg tangkap malam tu utk breakfast sok 😀 Tp kbykannye Taufik ar jumpe. Tp Zalie mmg dahsat ar. 9 ekor lg tu die yg tangkap. Taufik ngan amer geli nk tangkap.. hahah macam aku gak.

Malam tu, tdo kemah ar. Comforter bawak sampai 5, mane tak sakan tdo.. Tp b4 tdo, bkas nabaho campers ajak ar ktorg main game sambung ayat. Kahkahkah. Lawak siot game tu. Utk maklumat lanjut, sile hubungi taufik, naje @ amer. btw, Zalie.. ko tetap kalah.. gi hamek air! Best woo tdo malam tu… sejukk..  Zalie amer n taufik jadi pak guard lak kat luar.

Pagi tu bangun2 masak breakfast.. udang! (Crawfish) Baek pnye! Tp beberape ketol je org makan.. aku tak makan sbb kecik sgt. Diorg buat umpan utk mmancing. 1 jam memancing kat dpn khemah tu.. takde ikan! Kuajiaq. aku plak kne bahan tak reti baling mate kail.

Tgh hari sket sambung lagi pancing, kat spot lain plak.. kali ni sungai yg dalam sket.. ade yg mandi sungai.. heheh.. gile ape sejuk ahh. aku dgn tak mandinye memancing dgn gumbire.. sampaila pkol 12, takde gak sorg pon dapat ikan. hampeh pnye sungai. harap je dalam.. ikan tade. berudu banyak gile. Plampong n ladung toksah cite ah. Brape byk yg putos, kalau tak tsangkot kat batu, tlupe nk tkan button mase baling kail tu. hahaha. sorry ar naje. nnt ktorg ganti balik.Kami pulang dgn hampe.. Tak dpt ikan kat sungai, fillet o fish kat mcd pon jadi ah!


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: