Life is a mere perspective

Archive for May, 2009

Jika kail panjang sejengkal, lautan dalam jgn diduga

Heheh.

Summer break! At last! Miahahaha. dah lame aku tunggu.. Tp permulaan die mmg tak best. RIT housing pnye mamat dtg ktok pintu umah aku tgh2 hari bute mase aku tgh tdo.. gile ke ape? dtg la maghrib ke, isyak ke.. baru la aku dah bangun.. Anyway, die tkjot Pongo pygmaeus die tgk ade org ramai dlm tu. Ktorg pon tkjot pongo gak sbb sukati die je nk tuduh aku tak tempah housing for summer. Kuajiaq! Aku siap pegi ofis die lagi isi borg application tatkala org lain buat online. Sampai arini aku tak puas ati. Aku nk pgi housing takleh lak sbb tutop, memorial day isnin tu. hekeleee..

[selase]
Haa.. harini baek pnye. Naje ajak trip pgi camping + memancing kat Letchworth state park.. 1 jam dari RIT..
Perghh memang puas ati ah.. sbb ramai yg gi. 2 kete. camping lak tu. aku mmg minat camping ringan2 ni. sesekali nak outback gak, back into nature. Lame gak ktorg cari spot baek pnye nk memanceng.. last2 jumpe gak — Lee’s Landing.

Tapi satuhal kne turun bukit, pancet. Last2 illigally turunkan je naik kete, unload sume makanan, camping, joran, bags, pastu naik balik. naseb baek tak kantoi. sukati je.

Malam tu distart dgn BBQ lepas setup khemah sume.. naje  dah marinade ayam baek pnye + smores, hotdog,scramble eggs camping style. Bonfire! 😀 😀 Khokho aku mmg suke bon fire ni.

Tapi yang tak bestnye, aku dari smalam pening kepale tak baik2. Aku rase cam nk demam dah. Shoot. Time ni lak saket kpale nk meletop. Aku jamah je ar ayam 2 ketol, hotdog 3 ketol, smores beberape das, dan sebagainye.. Haha byk gak tu kire kalau saket. Kehkeh. lapa beb, dah jalan lama.. saket tak saket kne makan gak. Naseb baik naje ade bawak panadol soluble. Alhamdulillah mlm sket hilang pening kpale aku. Heheh. Tu ar aku join dak2 ni tangkap udang. At the very least aku bjaye gak ar tangkap sekor udang gune tangan + cari 1 udang out of 11 yg ktorg tangkap malam tu utk breakfast sok 😀 Tp kbykannye Taufik ar jumpe. Tp Zalie mmg dahsat ar. 9 ekor lg tu die yg tangkap. Taufik ngan amer geli nk tangkap.. hahah macam aku gak.

Malam tu, tdo kemah ar. Comforter bawak sampai 5, mane tak sakan tdo.. Tp b4 tdo, bkas nabaho campers ajak ar ktorg main game sambung ayat. Kahkahkah. Lawak siot game tu. Utk maklumat lanjut, sile hubungi taufik, naje @ amer. btw, Zalie.. ko tetap kalah.. gi hamek air! Best woo tdo malam tu… sejukk..  Zalie amer n taufik jadi pak guard lak kat luar.

Pagi tu bangun2 masak breakfast.. udang! (Crawfish) Baek pnye! Tp beberape ketol je org makan.. aku tak makan sbb kecik sgt. Diorg buat umpan utk mmancing. 1 jam memancing kat dpn khemah tu.. takde ikan! Kuajiaq. aku plak kne bahan tak reti baling mate kail.

Tgh hari sket sambung lagi pancing, kat spot lain plak.. kali ni sungai yg dalam sket.. ade yg mandi sungai.. heheh.. gile ape sejuk ahh. aku dgn tak mandinye memancing dgn gumbire.. sampaila pkol 12, takde gak sorg pon dapat ikan. hampeh pnye sungai. harap je dalam.. ikan tade. berudu banyak gile. Plampong n ladung toksah cite ah. Brape byk yg putos, kalau tak tsangkot kat batu, tlupe nk tkan button mase baling kail tu. hahaha. sorry ar naje. nnt ktorg ganti balik.Kami pulang dgn hampe.. Tak dpt ikan kat sungai, fillet o fish kat mcd pon jadi ah!


Commencement 09

Gile beest ah commencement kat US. Tak penat nk tunggu sume org abes. by 3 hours dah setel dah sume. Teringin lak aku nk grad awal. tak sabo rasenye nk naik atas pentas tu. Aicewahhh. Ngantok ah angkat barang org tak kemas. cis. ZzzZ

Panorama graduasi RIT

Panorama graduasi RIT

Cayalah korang

Cayalah korang

Cita-citaku sejak kecil

Cita-citaku sejak kecil

Khokhokho

Khokhokho

When you’re out of the big picture..

Haaaa. lammo doh ore dok poh belog kak sini…

Sbnanye byk gile nk tarok.. Nk gak bgtau btape happynye aku lpas Citrawarna MySA, btape happeningnye BBQ kat park point, btape hecticnye GE lab baru2 ni, and last but not least, btape syahdunye bile graduation dinner aritu..

Papepon.. harini abes GENETIC ENGINEERING!!!! yeahh!!.. byebye Dr Rosman! khohohoho. sbnanye aku sadis gak kne tinggalkan lab die. Dah hari2 dok situ kan. mau tak mau, melekat gak hati kat situ. Dgn acah2 DrRothman, cuak2 ackie, gurau senda group sblah aku, borak2an group seberang, kantoi2an experiment, lompat2an bile nmpk pallet putih kat dlm microfuge, bengkak2 mate bile buat report.. and the list goes on… Aku rase ni ar lab paling best skali. Dari segi skillwise, mmg basic, tp dari segi practical mmg mcm real lab ah.

Haaa.. satu lagi mende yang menarik – i did my first guitar performance on the graduation dinner. Walaupon tak nyanyi, tp ni 1st step arr. Sket2 lame2  jadi bukit..  TP aku tak puas ati sbb tech crew sukati je nk slowkan guitar karen aiman.. dah tenggelam ngan acoutic another you aku main.. adehh.

:):):)

Tp ape yang aku paling concern skang.. graduating seniors. Aku syahdu gile ah diorg nk blah. Diorg ar yg memeriahkn idop Riverknoll ni, diorg gak ar yg bagi inspirasi utk study, dengan diorg ar nk gurau senda gelak tawa kat 140 ni.
Lepas ni, takde lagi dah
org nk masak ikan sriracha
org nak ajak gi bowling tiap2 hari kames
org nk menang dahimi tiap2 weekend
org nk sakat amer tiap2 malam
org dtg masak ujong minggu
org nk jamming kat RK
org nk dtg lab bawak samosa
org nk kene sakat acai berry
org nk tgk calori sblom makan
org nk gelabah2 tiru loghat kedah
org nk aku kalahkan PES

iskisk.. sedeh doohh. lagi 1 minggu je.. you guys will be out of the picture. From the very bottom of my heart.. I wish you all good luck and bjaye dgn ape yg korg kerjakan.. may Allah bless you. Nnt aku balik amek ar aku kerja ngn korg. Mentang2 dah kaye dgn kerja2 lab yg dilakukan nnt, jgn lupe member.

Tag Cloud