Life is a mere perspective

Ketupat pisang

Alhamdulillah… ape yang ktorg usehekan bjaye gak. Roti  canai!!! miahaha. Hmm memule aku pon tak dpt expect cane sambutan dak2 RIT dgn usehe umah ktorg utk jual Malaysian cuisine ni (cewaah). Tapi dak2 ni mmg supportive ah. tabik spring ar. toioioing!

1st time ktorg bukak tempahan, dah dpt 40 tempahan. humang aihh.. tak larat beb nk buat dalam mase sminggu dgn keje2 lain lagi. siap ade yg tak dpt lak tuh. Ape2 pon aku nk mintak maaf ah kat sume customer ktorg sbb ade yg tak keruan menunggu 3,4 hari baru dpt. maap kan kami~ (P.ramlee, zaman dulu-dulu).

Tapi ade berita baik member2 sume… ktorg decide utk jual ruoti caney ni 2 minggu skali. And dari feedback n post motem, ktorg akan improve dari segi pengedaran dsb. These are a few things will be done:

1) Jualan akan dibuat 2 minggu skali
ba) Max skali jual adelah 30-35 keping
III) Roti akan dihantar pada hari kames, jumaat @ selewat2nye sabtu –  malam.
D) Order akan dibuka sehungga hari rabu

Kalau ade rase ade komen @ cadangan silelah kemukekan 🙂
Eh sedapkan roti aritu? nyum3 XD

Advertisements

Comments on: "Ketupat pisang" (4)

  1. marah a ni! maner bole lambat2.. nak meniage ke x nih? macam ni ke meniage? (ayat2 rutin)

  2. Fulemakkk jalan bebbb

    • ishh.. jalann. ramai support aritu.. dpt ar untung sekali ganda modal. ok ar tu ak? yg penting istiqamah.. aicewaahh.. heheh. ktorg tak plan lagi nk buat talk tu sume. tros skip bisnes kecil2an gini. lpas ni insyaAllah nk involvekan sume ahli mecusa and buat bisnes corelle ke msia. byk mintak tolong bro fazrul 😀

  3. bijak tu bro sangat bijakk
    camni la usahawan muda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: