Life is a mere perspective

Jalur gemilang

Hohoo lame siot tak post blog. ni smangat nih.
Papepon, aku kne la menyampaikan amanat hati dlu kat sini. name pon blog kan.

GE mmg haram ahh! Dah 3 kali aku ulang ligation reaction tu tak jadik2 gak. Bayangkan ar sekali buat dah 5 jam. Hari ni aku stay kat lab dari kol 12.30pm sampai 9.30pm.. humang aiiihhhhh! rekod dunie ni beb. makan pizza sketol je, ngan snickers sedas. masamaun btol la. wasted aku. naseb baik ackie sabarr je. kalau tak down gile ahh. orang lain pnye jadik plak! dah tu dr Rothman plak asek ulang ayat yg same je:

“Remember rule number 14, you learn by doing”

Pastu bile org kene repeat

“Remember rule number 16, you learn by making mistake”

Pastu bile bile org tgh tensen dok lame2 kat lab

“This is Life in Lab” sambil tersengih.

Pastu bile die lalu lab mase tinggal 2,3 org je dlm lab

“Look at you.. Where’s your life”

Lalu Yazid berkate

“Get a life Tommy!” (Hanye mereka yg melalui rumah hantu kat universal studio je yg tau muahahaha)

Owh hahaha. distracted lak.Snanye post kali  ni nak share cane nk buat a cool illuminated threads effect.
Since nk buat effect ni kne ade cam yg canggih manggih cam penjualburger, pekan dan boss, make aku just copy paste je la hasil die.

lightstream

Haaa tak ke cun tuu! Mende alah ni bleh buat je kat illustrator tp hanye pro sahaje yg buat begitu.
Tp org yg lebih berskill dalam mencari jln pintas cam kite2 ni gunelah camera dan torch light cam yg pjoe bli kat walmart aritu. Cenggini:

Goyang jangan tak goyang

1) Beli sebijik camera mahal = SLR @ super SLR @ super duper SLR

2) Kerana aku cheap aku syorkan bli tripod murah ar. Janji bleh pegang camera mahal tu ckop ah.

3) Setup camera berkenaan diatas tripod dgn kukuhnye

4) Dlm mode manual, setkan camera beliau (kalau pinjam ah) to a high Aperture F value to increase the depth of field.
dan tambah shutter speen menjadi lbeh kurang 20-30 seconds.

5) Tutop bilik tu segelap2nye. Pastikan tiada org yg terase intimidated jika anda berbuat demikian di housing RIT lebih2 lagi di riverknoll yg sempit lagi menyempitkan.

6) Setelah meminta kebenaran pjoe, goyang2kan torch light tu like a madman/madwoman seperti rajah diatas
sampai shutter tu tutop.

7) Buat hingga gagal dan hampir give up, kemudian setelah beberapa cubaan lagi, anda pasti dpt hasil yg menarik.

Selamat mencube!

Opss! Belum abes lagi!! Next post, insyaAllah aku share cane nk jadikan hasil diatas kepada warne and speckles begini:
(Itupon kalau aku reti bjaya tamatkan pengajian ar. Ke’noobness’an aku maseh tinggi lagi.)

Baek pnye!

Advertisements

Comments on: "Jalur gemilang" (3)

  1. Rothman jahat dow… saya ulang.. “Rothman jahat dow..”

  2. aloh sian nye. klu sorg tu mesti dia dh pms satu hari hohoho. ni buat karangan tu awal2 ye. jgn bg 1st draft pkol 630 pagi lg.

    • hhahaha. mane ade pms. kurang kelelakian ah gitu.. haha. 1st draft tu takleh buat ape ah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: